pondělí 16. června 2014

... Work & Travel program

V rámci zkouškové prokrastinace v podzimním semestru léta páně 2013, se naše plány vyjet do zahraničí v rámci programu Work&Travel začali nebezpečně konkretizovat. A nestačilo mnoho, jen letmý pohled na stránky agentury czech-us, registrace do systému, sem tam nějaký podpis a už jsme stáli seřazení v suchdolském bazénu ve snaze prokázat své plavecké schopnosti. Za doprovodu hesel jako 'nebudem dělat v mekáči' a 'chceme nějakou challange' jsme se rozhodli ve Státech vykonávat záslužné povolání bazénového plavčíka.

Upřímně přiznáváme, že kurz plavčíka nám dal zabrat. Začali jsme teoreticky - CPR, AED, EAP, PPE, MSDS, EMS - WTF! Nabyté znalosti jsme hned prakticky vyzkoušeli, na sobě, na kamarádech, na Ančách. Nandali jsme rukavice, nasadili resuscitační masky a naše self-efficacy nemělo hranic.

Bára sebevědomě provádí chest thrust.

Kurz trval celý víkend, přičemž dobrou polovinu jsme strávili po krk ve vodě. Zkoušeli jsme techniky vstupu do vody, záchrany ze všech možných úhlů a perspektiv a nezapomenutelným se stalo praktické cvičení 'topící se plavčíka bez tuby chytá' ve kterém nám naši instruktoři ukázali jaké je to topit se a být topen.
Každá z procedur nás měla vést k samostatnosti a ke schopnosti si poradit ve všech možných situacích. Na kurzu jsme si poprvé tak nějak skutečně uvědomili, že neseme odpovědnost za bezpečí návštěvníků bazénů. Byli jsme tak víc než vděční, za každou informaci, radu i historku, kterou nás vybavil team lektorů z czech-us.

Vstup do vody - compact jump.

Nedlouho po kurzu plavčíka jsme prošli ještě drsnější zkouškou. Strávili jsme hodiny nad svými computery ve snaze zdolat byrokratické překážky, které nám Spojené státy postavili do cesty. Na závěr jsme si střihli krátký pohovor na ambasádě a jelikož v nás USA nespatřili hrozbu, byla nám udělena víza.
Co si zabalit do batůžku, nám bylo vysvětleno na předodletové orientaci, opět pod taktovkou czech-us (pozn.: Bára K. asi nedávala pozor, protože si nepřivezla lautr nic :P).

Poděkování agentuře czech-us, hlavně pak Přemkovi Piskačovi a Lucce Strakové, si zaslouží samostatný odstavec. Ne jen na kurzu, ale i při všech ostatních příležitostech, byla s agenturou prvotřídní domluva a spolupráce.

1 komentář:

  1. Holky..parádní počtení!!! :) Je úžasný, jak to zvládáte, jen tak dál..ale jak jinak..holky z Brd se jen tak neztratí :) ;) ..myslím na vás!

    OdpovědětVymazat